Bureau

Bouwen in Spanje is een avontuur, zeker voor buitenlandse opdrachtgevers. Met een ervaring van meer dan 20 jaar in het land is Architectenbureau Paul Draaijer de aangewezen partner voor elk bouwproject, of het nu om nieuwbouw, verbouw of restauratie gaat.

Wij hebben in de loop der jaren een uitgebreide ervaring opgedaan met bouwprojecten in heel Spanje. Het merendeel daarvan betreft particuliere woningbouw in de kuststreek van Catalonië (Costa Brava: Begur, Calonge, Platja d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar…; Costa Dorada (Tarragona, Cambrils, Torredembarra…) en aan de Costa Blanca (Javea, Moraira, Calpe…). In de overige regio’s van Spanje hebben wij veelal projecten gerealiseerd in samenwerking met lokale partners.

Behalve woningbouw realiseert het bureau projecten voor de utiliteitsbouw, in de gezondheidszorg en voor de retail, inclusief interieurontwerp.

Onze werkwijze karakteriseert zich door een integrale begeleiding van het project, van de eerste ontwerpschets tot en met het bouwtoezicht en de oplevering. Daarbij beschouwen wij de afhandeling van alle burocratische processen, zoals de bouwvergunning, aansluiting electriciteit en water, inschrijving in het kadaster, etcetera, tot onze dienstverlening.

Naast bouwprojecten heeft het bureau een uitgebreid aanbod aan overige dienstverlening: technische onderzoeken, bewoonbaarheidsverklaringen, bedrijfsvergunningen en legalisaties. Hierover kunt u meer informatie vinden op deze website.

Architectenbureau Paul Draaijer maakt bouwen in Spanje gemakkelijk!

PAUL DRAAIJERposeidon

Paul Draaijer is een nederlandse architect, afgestudeerd in 1988 aan de Technische Universiteit Eindhoven en sinds 1997 in Spanje gevestigd. Het buro is ingeschreven in het officiële spaanse architectencollege; een absolute voorwaarde om in Spanje het beroep van architect uit te kunnen oefenen.